Tradičná talianska paradajková omáčka

Tradičná talianska paradajková omáčka

Na tradičnú paradajkovú omáčku sme použili cibuľu, mrkvu a stonkový zeler. Omáčka sa robí na olivovom oleji. Určite si vyberte BIO olej a neoľutujete.  Do omáčky pridajte aj cesnak.

INGREDIENCIE

  • 1kg olúpaných,  čerstvých paradajok (Kotejlka alebo Čerinka),
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 1 veľká mrkva nakrájanej nadrobno
  • 2 stonky zeleru vrátane zelených výhonkov (jemne nakrájaná) môžete ju aj postrúhať
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • Soľ
  • Čierne korenie

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak mrkvu, zeler a petržlenovú vňať. Na miernej teplote miešame. Znížime teplotu na minimum a prikryte pokrievkou. Za občasného miešania varíme 15 až 20 minút, kým zelenina nezmäkne a neprepečie sa.

Keď zelenina zmäkla pridáme nakrájané a olúpané paradajky a paradajkový pretlak, bazalku, soľ, korenie a dusíme.  Dusíme to na miernom ohni, stiahneme plameň a varíme odokryté asi 15 minút.

Paradajkovú omáčku môžeme nechať hustejšiu alebo ju rozmixovať tyčovým mixérom.

Omáčku môžeme skladovať v chladničke alebo aj zavariť.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás