Tekvicová polievka s mozzarellou a grilovanými paradajkami

Tekvicová polievka - November je pre ňu ako stvorený a môže byť skvelou bodkou za chladným jesenným dňom. Čo potrebujeme na jemnú krémovú polievku?
- tekvica Hokkaido
- cibuľa
- olivový olej
- cesnak
- mozzarella
- kokosové mlieko alebo šľahačková smotana
- sladké paradajky HRANÁČIK
- čierne korenie
- soľ
Na olivovom oleji zľahka opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vopred olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu Hokkaido. Chvíľu spolu s cibuľou zľahka orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Keď tekvica zmäkne, po asi 15 - 20 minútach, polievku rozmixujeme.
Ak chceme zjemniť chuť polievky, pridáme 2 - 3 lyžice šľahačkovej smotany alebo kokosového mlieka a podľa chutí osolíme. Dospelí si môžu polievku okoreniť mletým čiernym korením alebo ochutiť prelisovaným cesnakom, ktorý jej dodá skvelú vôňu a chuť.
Polievku z tekvice Hokkaido môžeme ozdobiť grilovanými paradajkami, ktoré sa k tejto sladkej polievke výborne hodia. Nakoniec ozdobíme smotanou alebo kokosovým mliekom.
Prajeme "Dobrú chuť!"
S láskou OVOZELA ❤