Špagety s krevetami a cherry paradajkami Čerinka

Špagety s krevetami a cherry paradajkami Čerinka

Vďaka moderným skleníkom si môžeme dopriať ich šťavnatú chuť a omamnú vôňu počas celého roka. Každé semienko sadíme s rovnakým nadšením, s akým sa potom staráme o každý plod, aby vám v kuchyni vytvoril nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Presne vďaka tejto poctivej práci dokážu naše paradajky rozvinúť svoju jedinečnú vôňu, plnú chuť a čerstvosť v každom jedle. Dnes vám prinášame recept na klasické aglio olio, no tentokrát ho doplníme o šťavnaté krevety a naše sladké slovenské paradajky, ktoré celému pokrmu dodajú svieži letný nádych. Nechajte sa inšpirovať vôňou Stredomoria v kombinácii s chuťou domova – a vychutnajte si pravú esenciu kvalitných ingrediencií vo vašej kuchyni.

Ingrediencie (pre 2 osoby):

·  200 g špagiet (môžete si pripraviť aj domáce, recept nájdete tu: domáce talianské cestoviny)

·  250 g očistených kreviet (môžu byť aj mrazené, pred použitím ich nechajte rozmraziť)

·  6 – 8 cherry paradajok Čerinka

·  3 strúčiky cesnaku

·  1/2 čili papričky (alebo štipka sušených čili vločiek)

·  4 PL olivového oleja

·  hrsť čerstvej petržlenovej vňate

·  Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

  • 3 plátky masla

 

Príprava:

  1. Špagety uvarte (al dente) podľa návodu na obale. Do hrnca so slanou vriacou vodou pridajte špagety a varte ich približne 8 – 10 minút (alebo podľa odporúčaní na obale). Prípadne si môžete kúpiť chladené alebo urobiť vlastné.
  2. Pripravte si základ
    Medzitým, čo sa cestoviny varia, rozohrejte na strednom plameni väčšiu panvicu a vlejte do nej olivový olej. Pridajte najemno nakrájaný cesnak a nasekanú čili papričku (prípadne štipku sušených čili vločiek). Znížte plameň, aby sa cesnak nepripálil, a nechajte ho pár sekúnd rozvoňať.
  3. Orestujte krevety
    Do panvice pridajte očistené krevety. Ak sú mrazené a rozmrazené, stačí ich podusiť 2 – 3 minúty z každej strany, kým nezružovejú a nezačnú sa mierne rolovať.
  4. Pridajte paradajky
    Keď sú krevety takmer hotové, vložte do panvice na štvrťky pokrájané slovenské Čerinka. Nechajte všetko spolu chvíľu prehriať a mierne povariť, aby sa chute spojili, no paradajky si pritom stále zachovali svoju šťavnatosť.
  5. Dochutenie
    Pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  6. Pridanie špagiet
    Uvarené špagety (necedíme) pridajte rovno z hrnca do panvice k zmesi kreviet a paradajok. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili vo vôni cesnaku a šťave z paradajok, pridajte trocha vody z cestovín, aby vznikla jemná omáčka.
  7. Záverečné doladenie
    Pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať. Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžete priliať ešte trocha vody z cestovín.
  8. Pridajte maslo
    Na záver vložte do panvice 3 plátky masla a nechajte ich roztopiť, aby sa chute krásne spojili a omáčka získala lahodnú, jemnú konzistenciu.
  9. Servírovanie
    Špagety s krevetami a slovenskými paradajkami podávajte okamžite, aby boli špagety pekne horúce a krevety krehké. Môžete ich dozdobiť ďalšou vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate a prípadne jemne zakvapkať kvalitným olivovým olejom.

 

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás