Rýchle jahodové tiramisu

Rýchle jahodové tiramisu

Ingrediencie

Na jahodovú omáčku:

500 g čerstvých jahôd

50 g cukru

Šťava z 1 citróna

Na krém:

250 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

100 g práškového cukru

1 balíček vanilkového cukru

Na vrstvenie:

200 g piškót (dlhé piškóty typu savoiardi)

250 ml jahodového džúsu (alebo čerstvo vylisovanej jahodovej šťavy)

Čerstvé jahody na ozdobu

Lístky mäty na ozdobu (voliteľné)

 

Postup

Príprava jahodovej omáčky:

 

Jahody umyte, odstopkujte a nakrájajte na malé kúsky.

V stredne veľkom hrnci zmiešajte jahody, cukor a citrónovú šťavu.

Varíme na strednom ohni, kým jahody nezmäknú a omáčka nezačne hustnúť (približne 10 minút). Nechajte vychladnúť.

 

Príprava krému:

 

V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie so 100 g práškového cukru a vanilkovým cukrom, kým nezískate tuhú šľahačku.

V druhej miske jemne rozmiešajte mascarpone, aby bolo krémové.

Opatrne vmiešajte vyšľahanú smotanu do mascarpone, až kým nevznikne hladký krém.

 

Príprava piškót:

 

Rýchlo namáčajte piškóty v jahodovom džúse (len na chvíľu, aby sa nerozmočili).

Vrstvenie tiramisu:

 

Na dno misy alebo jednotlivých pohárov položte vrstvu namočených piškót.

Na piškóty naneste vrstvu jahodovej omáčky.

Nasleduje vrstva mascarpone krému.

Opakujte vrstvy piškót, jahodovej omáčky a mascarpone krému, kým nepoužijete všetky ingrediencie. Poslednú vrstvu by mal tvoriť mascarpone krém.

 

Chladenie:

 

Tiramisu zakryte fóliou a nechajte ho aspoň 4 hodiny v chladničke (ideálne cez noc), aby sa chute prepojili a dezert stuhol.

 

Podávanie:

 

Pred podávaním ozdobte vrch tiramisu čerstvými jahodami a prípadne lístkami mäty.

 

Tipy

Ak chcete tiramisu ešte viac osviežiť, môžete do jahodovej omáčky pridať trošku čerstvej mäty.

Na zdobenie môžete použiť aj nastrúhanú bielu čokoládu pre ešte bohatšiu chuť.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás