Rýchla jahodová roláda s mascarpone

Rýchla jahodová roláda s mascarpone

Leto si nevieme predstaviť bez sladučkých pochúťok, ktoré sú  svieže plné ovocia. Pripravili sme pre vás klasickú jahodovú roládu, ktorá je rýchlo hotová a veľmi chutná.

 

6 vajec

1 Smotana

1 ks Mascarpone

1ks Stužovač do šľahačky

1ks vanilkový cukor

140g práškového cukru

140g polohrubej múky

Štipka  sódy bikarbóny

Soľ

Jahodový džem

200g jahôd Slahôdky

 

Roládu pripravíme z klasického piškótu. Pozor, nedávajte do neho kypriaci prášok, pretože sa tak cesto viac zdvihne a bude sa ťažšie zvíňať.

Pripravíme  si cesto tak, že vyšľaháme zvlášť  žĺtka s cukrom. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Do žĺtok pridáme postupne múku (do ktorej sme pridali štipku sódy bikarbóny), premiešame a po častiach primiešavame sneh z bielkov (veľmi jemne, aby to ostalo nadýchané ).

Papier na pečenie  pokrčíme a plech pokvapkáme vodou, aby nám papier presne sadol do plechu. Do plechu nalejeme cesto a pečieme na 180 stupňov 10 až 15 minút.

jahodová roláda cesto

 

Potom cesto vyberieme a vyklopíme na pocukrovanú utierku a stiahneme papier. A spolu s utierkou zavinieme.

 

jahodova rolada

 

Keď piškót vychladne, tak ho rozvinieme a potrieme s jahodovým alebo višňovým džemom.

Pripravíme si plnku. Vyšľaháme si šľahačku spolu so stužovanom a postupne pridáme mascarpone a Burbon vanilku. Ak máte radi sladšie koláče môžete pridať 2 lyžice práškového cukru.

Na plát dáme plnku a nakrájané jahody do nej jeme zatlačíme zvinieme a hotovú roládu pocukrujeme.

 

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás