Rýchla jahodová roláda s mascarpone
Leto si nevieme predstaviť bez sladučkých pochúťok, ktoré sú svieže plné ovocia. Pripravili sme pre vás klasickú jahodovú roládu, ktorá je rýchlo hotová a veľmi chutná.
6 vajec
1 Smotana
1 ks Mascarpone
1ks Stužovač do šľahačky
1ks vanilkový cukor
140g práškového cukru
140g polohrubej múky
Štipka sódy bikarbóny
Soľ
Jahodový džem
200g jahôd Slahôdky
Roládu pripravíme z klasického piškótu. Pozor, nedávajte do neho kypriaci prášok, pretože sa tak cesto viac zdvihne a bude sa ťažšie zvíňať.
Pripravíme si cesto tak, že vyšľaháme zvlášť žĺtka s cukrom. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Do žĺtok pridáme postupne múku (do ktorej sme pridali štipku sódy bikarbóny), premiešame a po častiach primiešavame sneh z bielkov (veľmi jemne, aby to ostalo nadýchané ).
Papier na pečenie pokrčíme a plech pokvapkáme vodou, aby nám papier presne sadol do plechu. Do plechu nalejeme cesto a pečieme na 180 stupňov 10 až 15 minút.
Potom cesto vyberieme a vyklopíme na pocukrovanú utierku a stiahneme papier. A spolu s utierkou zavinieme.
Keď piškót vychladne, tak ho rozvinieme a potrieme s jahodovým alebo višňovým džemom.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme si šľahačku spolu so stužovanom a postupne pridáme mascarpone a Burbon vanilku. Ak máte radi sladšie koláče môžete pridať 2 lyžice práškového cukru.
Na plát dáme plnku a nakrájané jahody do nej jeme zatlačíme zvinieme a hotovú roládu pocukrujeme.