Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami
Ak na jeseň milujete tekvice rovnako ako my, skúste si ich dnes upiecť. Garantujeme vám, že vaše chuťové poháriky zažijú explóziu chuti a spolu s pohárikom výborného bieleho vínka nádherne zavŕšite sychravý jesenný deň. Čo budeme potrebovať na prípravu receptu - Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami?
- tekvica Hokkaido
- sladké zemiaky - batáty
- olivový olej
- mozzarella
- sladké cherry paradajky ČERINKA A KOKTEJLKA
- čierne korenie
- soľ
Zapekaciu misku zľahka potrite olivovým olejom. Poukladajte do nej ošúpanú a nakrájanú tekvicu, batáty, mozzarellu a cherry paradajky. Jemne osolíme a premiešame.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zmes pečieme 20 - 30 minút pri teplote 170 stupňov C. Jedlo bude hotové, keď sa paradajky a mozzarella pekne sfarbia do zlatista.
Pre získanie lahodnejšej chuti môžeme pokrm posypať parmezánom. Syr je typický svojou sladkastou chuťou a vôňou, ku ktorej sa výborne hodí biele polosladké víno.
Prajeme dobrú chuť a "Na zdravie!".
S láskou OVOZELA ❤