Paradajková omáčka na pizzu
Na omáčku potrebujeme:
- 1 väčšiu cibuľu
- kocku masla
- 1 PL hnedého cukru
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušenej bazalky
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajok Čerinka alebo Medulka
- 100 ml paradajkovej passaty
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Začneme tým, že si na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme hnedý cukor, sušené oregano a sušenú bazalku. Necháme skaramelizovať.
2. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, cherry paradajky a paradajkovú passatu. Osolíme, okoreníme a necháme 10 minút povariť.
3. Keď sú paradajky do mäkka uvarené, omáčku dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom a voila. Máme hotovú paradajkovú omáčku, ktorá sa hodí nielen na pizzu, ale napríklad aj na čerstvý pita chlieb. Stačí preliať trochou olivového oleja a pridať za lyžicu bazalkového pesta. Dobrú chuť!