Paradajková omáčka

Paradajková omáčka
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • 2 paradajky rozdrvené v kuchynskom robote
  • 1 ČL soli,
  • ½ ČL čierneho korenia,
  • ¼ ČL červenej papriky,
  • 1 ČL organického trstinového cukru,
  • 8 – 10 listov čerstvej bazalky.

Postup:

Na strednom ohni zahrejte olivový olej. Potom pridajte cesnak. Pravidelne miešajte 2-3 minúty. Pridajte paradajku, soľ, korenie, červenú papriku a cukor. Varte na strednom ohni, miešajte každých pár minút, kým nezhustne, 20-25 minút. Primiešajte čerstvú bazalku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Rozdeľte ju do nádob. Omáčku môžete zmraziť alebo umiestniť do chladničky.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás