Hustý paradajkový kečup s cviklou
Suroviny
- 1 kg paradajok (my sme použili ½ Strápáčika a ½ Koktejlky)
- 1ks väčšej cvikly
- ½ kg jabĺk
- ¼ kg cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 dcl octu
- 200g cukru
- 6 čajových lyžičiek mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
- 1 čajová lyžička sladkej pálivej papriky
- 6ks celého čierneho korenia
- 6ks celého nového korenia
- 6ks bobkového listu
- klinčeky
POSTUP
Paradajky, cesnak, cibuľu a jablká (môžeme aj so šupkou) pokrájame. Cviklu postrúhame. Cibuľu s cesnakom do zlatista opražíme a pridáme paradajky jablká a cibuľu. Postupne pridáme koreniny a varíme cca 1 hodinu. Ak máte radi jemne pikantnú verziu môžete pridať viac pálivej papriky alebo nadrobno nakŕajanú chilli papričku.
Prepasírujeme a necháme vychladnúť. Dáme do čistých menších pohárov, dbáme na to, aby gumička na uzávere bola suchá. Viečkom dobre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C, 30 minút.