Hustý paradajkový kečup s cviklou

Hustý paradajkový kečup s cviklou

Suroviny

  • 1 kg paradajok (my sme použili ½ Strápáčika a ½ Koktejlky)
  • 1ks väčšej cvikly
  • ½ kg jabĺk
  • ¼ kg cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 dcl octu
  • 200g cukru
  • 6 čajových lyžičiek mletého čierneho korenia  
  • 1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sladkej pálivej papriky
  • 6ks celého čierneho korenia
  • 6ks celého nového korenia
  • 6ks bobkového listu
  • klinčeky

 

POSTUP

Paradajky, cesnak, cibuľu a jablká (môžeme aj so šupkou) pokrájame. Cviklu postrúhame. Cibuľu s cesnakom do zlatista opražíme a pridáme paradajky jablká a cibuľu. Postupne pridáme koreniny a varíme cca 1 hodinu. Ak máte radi jemne pikantnú verziu môžete pridať viac pálivej papriky alebo nadrobno nakŕajanú chilli papričku.

Prepasírujeme a necháme vychladnúť. Dáme do čistých menších pohárov, dbáme na to, aby gumička na uzávere bola suchá. Viečkom dobre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C, 30 minút.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás