Hokkaido polievka bez smotany

Hokkaido polievka bez smotany
  • 1ks tekvica hokkaido
  • 2ks mrkva
  • 1ks cibuľa
  • olivový olej
  • 2 litre zeleninový vývar
  • soľ
  • čierne korenie
  • tekvicové jadierka lúpané

 

1. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú do zlatista orestujeme.

2. Pridáme umytú na kocky pokrájanú tekvicu Hokkaido aj so šupkou a aj mrkvu. Zeleninu orestujeme a pridáme vývar a necháme variť.

3. Keď je tekvica mäkká rozmixujeme ju tyčovým mixérom do hladka a necháme zovrieť.

4. Tekvicové jadierka opražíme na suchej panvici a posypeme ich na polievku.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás