Domáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou
Recept je na 2 väčšie porcie
Cesto
- 200g polohrubá múka
- 2ks vajec
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL vlažnej vody
- Štipka soli
Plnka
- 250g riccota
- 100g strúhaného tvrdého syru
- Pažítka
- Soľ podľa chuti
Paradajková omáčka
- 3 strapce cherry paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- ½ cibule
- Soľ
- Polovička cukety
- 1 čili paprička
- Čerstvá bazalka
Najprv si pripravíme cesto. Do misky dáme vajíčka, preosiatu múku, olej a soľ. Miešame v kuchynskom robote a pomaličky prilievame vodu (tak aby malo cesto dobrú konzistenciu). Vyklopíme na pomučenú dosku a jemne vypracujeme ešte rukou. Následne cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky.
Medzitým ako je cesto v chladničke, pripravíme si omáčku. Paradajky olúpeme tak, že ich vložíme do horúcej vody na 30 sekúnd, následne ich ochladíme studenou vodou a olúpeme.
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Cesnak krájame- nepučíme. Nakrájame si cuketu a paradajky na malé kocky a pridáme na panvicu, keď je cibuľa už zlatistej farby. Omáčku necháme dusiť.
Vytiahneme cesto z chladničky a rozvaľkáme ho na dva pláty, rovnakej veľkosti. Necháme chvíľu vysušiť a zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame riccotu, nastrúhaný syr a pažítku. Potom robíme kôpky z plnky vedľa seba na jeden plát a druhým cesto prikryjeme. Krájame rádielkom a pritlačíme jemne okraje. Dáme variť vodu, kde cestoviny povaríme.
Do omáčky pridáme na záver, listy bazalky, soľ a čili podľa chuti. Ravioli varíme cca 5 minút a vyberáme ich sitkom a zalejeme omáčkou.