Domáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou

Domáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou

Recept je na 2 väčšie porcie

Cesto

  • 200g polohrubá múka
  • 2ks vajec
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL vlažnej vody
  • Štipka soli  

Plnka

  • 250g riccota
  • 100g strúhaného tvrdého syru
  • Pažítka
  • Soľ podľa chuti

Paradajková omáčka

  • 3 strapce cherry paradajok
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ cibule
  • Soľ
  • Polovička cukety
  • 1 čili paprička
  • Čerstvá bazalka

Najprv si pripravíme cesto. Do misky dáme vajíčka, preosiatu múku, olej a soľ. Miešame v kuchynskom robote a pomaličky prilievame vodu (tak aby malo cesto dobrú konzistenciu).  Vyklopíme na pomučenú dosku a jemne vypracujeme ešte rukou. Následne cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky.

Medzitým ako je cesto v chladničke, pripravíme si omáčku. Paradajky olúpeme tak, že ich vložíme do horúcej vody na 30 sekúnd, následne ich ochladíme studenou vodou a olúpeme.

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Cesnak krájame- nepučíme. Nakrájame si cuketu a paradajky na malé kocky a pridáme na panvicu, keď je cibuľa už zlatistej farby. Omáčku necháme dusiť.

Vytiahneme cesto z chladničky a rozvaľkáme ho na dva pláty, rovnakej veľkosti. Necháme chvíľu vysušiť a zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame riccotu, nastrúhaný syr a pažítku. Potom robíme kôpky z plnky vedľa seba na jeden plát a druhým cesto prikryjeme. Krájame rádielkom a pritlačíme jemne okraje.  Dáme variť vodu, kde cestoviny povaríme.

Do omáčky pridáme na záver, listy bazalky, soľ a čili podľa chuti. Ravioli varíme cca 5 minút a vyberáme ich sitkom a zalejeme omáčkou.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás