Domáca bryndzová nátierka
Prichádza leto, ktoré je spojené s dlhými večermi pri víne, grilovačkami a stretnutiami s priateľmi. Ideálne je začať každú grilovačku predjedlom. Nielenže spríjemníte čakanie na grilované špeciality ale zaručíte si tým pokojné žalúdky všetkých priateľov, ktorí prišli určite hladný :) .Čo je lepšie ako typická slovenská bryndzová nátierka. Jej príprava je nenáročná a vaši hostia sa vám určite zavďačia.
- 150 g bryndza
- 150 g maslo
- 1 jarná cibuľka
- 1 PL paprika červená mletá
- nasekaná čerstvá pažítka
Maslo necháme v izbovej teplote 2 hodiny. Bryndzu a maslo dáme do misky. S vidličkou miešame až kým sa bryndza s maslom dôkladne nespoja. Môžeme pridať červenú mletú papriku. Pridáme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku a pažítku na vrch každého chlebíka.