Cestoviny s morskými plodmi v paradajkovej omáčke

Cestoviny s morskými plodmi v paradajkovej omáčke

 

Budete potrebovať:

  • 450g plody mora (kúpite mrazené, obsahujú mušle, chobotnice a kalmáre)
  • 400 g paradajkového pyré
  • 4 paradajky (Koktejlka alebo Čerinka) odporúčame na strapci, tie sú viac aromatickejšie
  • 1 cibuľa
  • 1 Strúčiky cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 malá čili paprička
  • 1 mrkva
  • 500g najlepšie chladené cestoviny
  • 1 PL lyžica olivového oleja

 

Postup

1.V malom hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme do nej na pár sekúnd paradajky. Paradajky vyberieme a zbavíme ich šupky. Paradajky nakrájame na štvrtinky. A dáme bokom.

2.Vo väčšej  panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľu na rozpálenom oleji.

3.Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a nadrobno nasekanú mrkvu, osolíme.

4.Necháme podusiť.

5.Pridáme rozmrazené plody mora a 2 minúty ich pražíme.

6.Následne pridáme paradajkové pyré a korenie a paradajky.

7.Omáčku ešte varíme za občasného miešania na miernom plameni 10 minút.

8.Medzitým dáme zovrieť vodu a uvaríme cestoviny. Ak máte chladené tie sú za 3 minúty uvarené (al dente).

9.Cestoviny následne vyberieme z vody necháme jemne odtiecť a pridáme do omáčky.  Spolu dobre premiešame a môžeme podávať.

 

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás