Cestoviny s morskými plodmi v paradajkovej omáčke
Budete potrebovať:
- 450g plody mora (kúpite mrazené, obsahujú mušle, chobotnice a kalmáre)
- 400 g paradajkového pyré
- 4 paradajky (Koktejlka alebo Čerinka) odporúčame na strapci, tie sú viac aromatickejšie
- 1 cibuľa
- 1 Strúčiky cesnaku
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 malá čili paprička
- 1 mrkva
- 500g najlepšie chladené cestoviny
- 1 PL lyžica olivového oleja
Postup
1.V malom hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme do nej na pár sekúnd paradajky. Paradajky vyberieme a zbavíme ich šupky. Paradajky nakrájame na štvrtinky. A dáme bokom.
2.Vo väčšej panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľu na rozpálenom oleji.
3.Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a nadrobno nasekanú mrkvu, osolíme.
4.Necháme podusiť.
5.Pridáme rozmrazené plody mora a 2 minúty ich pražíme.
6.Následne pridáme paradajkové pyré a korenie a paradajky.
7.Omáčku ešte varíme za občasného miešania na miernom plameni 10 minút.
8.Medzitým dáme zovrieť vodu a uvaríme cestoviny. Ak máte chladené tie sú za 3 minúty uvarené (al dente).
9.Cestoviny následne vyberieme z vody necháme jemne odtiecť a pridáme do omáčky. Spolu dobre premiešame a môžeme podávať.