Bruschetta s paradajkami a bazalkou
Čas na prípravu: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Výsledok: Vytvorí 24 malých chlebíkov, slúži ako predjedlo
Na tento recept použite strapcové paradajky buď Čerinku alebo Koktejlku. Sú viac aromatickejšie aj väčšie. Paradajky stačí rozštvrtiť a blanšírovať či šúpať.
PRÍSADY
· 6 alebo 7 zrelých paradajok,
· 2 strúčiky cesnaku,
· 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja,
· 1 lyžička octu balsamico,
· 6-8 čerstvých listov bazalky,
· 3/4 čajovej lyžičky morskej soli, viac alebo menej podľa chuti,
· 1/2 čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia, viac alebo menej podľa chuti,
· 1 bageta/ francúzsky chlieb alebo podobný taliansky chlieb,
· 1/4 šálky (60 ml) olivového oleja.
1. Olúpte paradajky: Do varu priveďte 2 litre vody. Keď sa voda zohrieva, urobte plytké rezy v priečnom vzore na koncoch paradajok (to uľahčí šúpanie paradajok). Akonáhle voda vrie, hrniec odstavte a do horúcej vody dajte paradajky na 1 minútu. Keď ochladnú jemne olúpte paradajkovú kožu. Vytlačte semienka a odstráňte ich.
2. Predhrejte rúru na 230 ° C.
3. Paradajky jemne nakrájajte a vložte do stredne veľkej misky. Pridajte nakrájaný cesnak, olivový olej, ocot, bazalku, soľ a korenie:
4. Opečte bagetu: Na krájanie bagety použite chlebový nôž, aby ste vytvorili plátky hrubé cca pol palca. Jednu stranu každého plátku natrite olivovým olejom. Keď rúra dosiahne 230 ° C (230 ° C), vložte plátky do rúry a opekajte ich 5 až 6 minút, až kým sa okraje mierne nezhnednú.
5. Podávajte bagety so zmesou paradajok.