Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Čas na prípravu: 15 minút

Čas varenia: 20 minút

Výsledok: Vytvorí 24 malých chlebíkov, slúži ako predjedlo

 

Na tento recept použite strapcové paradajky buď Čerinku alebo Koktejlku. Sú viac aromatickejšie aj väčšie.  Paradajky stačí rozštvrtiť a blanšírovať či šúpať.

 

PRÍSADY

·       6 alebo 7 zrelých paradajok,

·       2 strúčiky cesnaku,

·       1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja,

·       1 lyžička octu balsamico,

·       6-8 čerstvých listov bazalky,

·       3/4 čajovej lyžičky morskej soli, viac alebo menej podľa chuti,

·       1/2 čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia, viac alebo menej podľa chuti,

·       1 bageta/ francúzsky chlieb alebo podobný taliansky chlieb,

·       1/4 šálky (60 ml) olivového oleja.

 

1. Olúpte paradajky: Do  varu priveďte 2 litre vody. Keď sa voda zohrieva, urobte plytké rezy v priečnom vzore na koncoch paradajok (to uľahčí šúpanie paradajok). Akonáhle voda vrie, hrniec odstavte a do horúcej vody dajte paradajky na 1 minútu. Keď ochladnú  jemne olúpte paradajkovú kožu. Vytlačte semienka a odstráňte ich.

2. Predhrejte rúru  na 230 ° C.

3. Paradajky jemne nakrájajte a vložte do stredne veľkej misky. Pridajte nakrájaný cesnak, olivový olej, ocot, bazalku, soľ a korenie:  

4. Opečte bagetu: Na krájanie bagety použite chlebový nôž, aby ste vytvorili plátky hrubé cca pol palca. Jednu stranu každého plátku natrite olivovým olejom. Keď rúra dosiahne 230 ° C (230 ° C), vložte plátky do rúry a opekajte ich 5 až 6 minút, až kým sa okraje mierne nezhnednú.

5. Podávajte bagety so zmesou paradajok.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás