3 najlepšie tekvicové nápoje, ktoré zahrejú
Pili ste už tekvicový nápoj? Tento horúci kokteil je ideálnym nápojom na jeseň. Tekvica obsahuje veľa vitamínov, preto je doslova stvorená na chladné jesenné počasie. Pripravili sme pre vás 3 jednoduché recepty, ktoré si môžete popíjať v chladných jesenných večeroch alebo po dobrej večeri.
Tekvicové pyré
Do každého nápoja budeme potrebovať tekvicové pyré. Pripraviť sa dá dvoma spôsobmi. Buď tekvicu ošúpeme nakrájame a dáme variť alebo piecť. Najlepšie tekvice sú hokkaido alebo maslová. Necháme ju variť vo vode tak 15 minút, kým nezmäkne. Následne ho vo vyššej nádobe rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie.
Tekvicové smoothie
Ingediencie:
1/2 šálky tekvicového pyré
1/2 šálka mandľového mlieka
Banán
Čerstvý zázvor
Štipka škorice na ozdobenie
Šľahačka na ozdobenie
Postup:
Do mixéra zmiešame tekvicové pyré, banán a mandľové mlieko. Všetko dobre premiešame a pridáme lyžicu strúhaného čerstvého zázvoru. Nalejeme ho do pohára a podávame so šľahačkou a štipkou škorice.
Tekvicové latte
Ingediencie:
1/2 šálky tekvicového pyré
1/2 šálka mandľového mlieka
1 šálka malého espressa
1 lyžica medu alebo kokosového cukru
Vanilkový extrakt
Šľahačka na ozdobenie
Postup:
Do hrnca na strednom ohni pridajte mlieko, tekvicové pyré a cukor. Zahrievajte, kým nie je zmes horúca, ale nevarte. Hrniec odstavte z ohňa a primiešajte vanilku a kávu. Zmes rozdeľte medzi dva hrnčeky. Servírujte so šľahačkou.
Horúca tekvica s likérom
Tento tekvicový nápoj je určený pre dospelých. Ide o kombináciu tekvice, írskeho likéru, škorice a mlieka. Podávajte ho teplý. Veríme, že to bude najchutnejší kokteil, aký ste kedy mali.
Ingediencie:
1/2 šálka mandľového mlieka
Štipka škorice
Vanilkový extrakt
Bailey's likér (Môžete ho nahradiť aj bežným írskym likérom a pridajte štipku škorice)
1/2 šálky tekvicového pyré
Postup:
Vo veľkom hrnci privedieme k varu mandľové mlieko s troškou likéru. Keď začne vrieť, stíšte na minimum a vmiešajte tekvicové pyré so škoricou a vanilkovým extraktom. Rýchlo premiešajte, aby sa všetky ingrediencie zapracovali. Podávame teplé a môžeme ozdobiť šľahačkou a škoricou.