Recepty
a tipy
Tak čerstvé
ako ja!
Hokkaido polievka bez smotany
Vynikajúca tekvicová polievka, ktorá zahreje počas jesene.
prečítať viacParadajky vo vlastnej šťave
Paradajky vo vlastnej šťave sú vhodné na prípravu pizze, omáčok na špagety či leča.
prečítať viacTOP 5 receptov, ako spracovať paradajky
Paradajková sezóna vrcholí, a preto sme pre vás pripravili niekoľko rýchlych receptov na ich spracovanie.
prečítať viacHustý paradajkový kečup s cviklou
Skúste ďalšie hranolky s domácim kečupom. Výhodou je, že neobsahuje žiadne zahusťovadlá či kukuričný škrob.
prečítať viacDomáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou
Ak máte aj vy radi talianske jedlá, vyskúšajte si urobiť pravé domáce ravioli. Ide o plnené cestoviny. Existujú stovky receptov na ravioli, preto sa nebojte experimentovať. Základ je urobiť dobré cesto na cestoviny a potom sa už medze nekladú. My sme pripravili ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou. Ale typické sú pre talianov aj plnené špenátom či mäsom. Recept je jednoduchý a zvládnete ho do 40 minút. Tak poďme na to.
prečítať viacBruschetta s paradajkami a bazalkou
Máte radi taliansku kuchyňu? Tak potom zaručene ochutnajte bruschettu s paradajkami a bazalkou! Nakrájané čerstvé paradajky s cesnakom, bazalkou, olivovým olejom a octom, podávané na opečených plátkoch francúzskeho alebo talianskeho chleba sú úžasné.
prečítať viacChlebík s avokádovou nátierkou
Recept sme nazvali tak troška po slovensky. Ale originál sa avokádová nátierka volá Guacamole. Pochádza z Mexika a väčšinou ho Mexičania jedia s tortilou. Je teda na vás čomu dáte prednosť. My sme ho podávali s čerstvou hriankou.
prečítať viacMexické burrito s avokádom
Ak máte radi mexickú kuchyňu, bude sa vám tento recept páčiť. Je veľmi rýchly a jednoduchý.
prečítať viac