Produkty - Papriky
Stupnica Brix sa používa pri meraní pomeru hmotnosti pridaného cukru a vody, v ktorej je rozpustený. Stupnica Brix sa používa na vyjadrenie cukornatosti plodu. napríklad 100g roztoku o 25° Brix obsahuje 25 g cukru.
Palermo paprika
Palermo paprika je výnimočná svojou sladkou chuťou. Obsahuje veľmi malé množstvo semienok, ktoré sa všetky nachádzajú na jednom mieste - blízko stopky, preto je čistenie a umývanie tejto zeleniny veľmi jednoduché.
- Kde dozrieva:
- VITAZEL (Marcelová farma)
- Priemerná hmotnosť plodu:
- 140-160 G
- Skladovanie:
- izbová teplota
- Cukornatosť:
- > 7 ° BRIX
Páliva paprika
Pálivá paprika je výdatným zdrojom vitamínu C. Najlepšie je preto konzumovať ju čerstvú. Pálivú chuť papríky zapríčinuje látka - kapsaicín. Ten má vynikajúce antibakteriálne účinky, rozširuje cievy, zabraňuje tvorbe krvných zrazenín, urýchľuje látkovú premenu a stimuluje produkciu endorfínov - hormónov šťastia. Posilňuje sliznice a pomáha pri žalúdočných a črevných infekciách.
- Kde dozrieva:
- VITAZEL (Marcelová farma)
- Priemerná hmotnosť plodu:
- 120-130 G
- Skladovanie:
- izbová teplota
- Cukornatosť:
- > 4 ° BRIX
Kápia
Kapia parí k odrode zeleninovej neštipľavej papriky podlhovastého tvaru. Obyčajne má sýto červenú farbu a veľmi sladkú chuť. Je vhodná na nakladanie a jej plody sa vyznačujú svojou trvanlivosťou.
- Kde dozrieva:
- VITAZEL (Marcelová farma)
- Priemerná hmotnosť plodu:
- 120-140 G
- Skladovanie:
- izbová teplota
- Cukornatosť:
- > 8 ° BRIX
Zelená paprika
Zelená paprika je vhodná na každodennú konumáciu. Plody obsahujú vitamíny C a E a sú tiež zdrojom kyseliny listovej.
- Kde dozrieva:
- VITAZEL (Marcelová farma)
- Priemerná hmotnosť plodu:
- 100-120 G
- Skladovanie:
- izbová teplota
- Cukornatosť:
- > 3 ° BRIX