Produkty - Jahody
Stupnica Brix sa používa pri meraní pomeru hmotnosti pridaného cukru a vody, v ktorej je rozpustený. Stupnica Brix sa používa na vyjadrenie cukornatosti plodu. napríklad 100g roztoku o 25° Brix obsahuje 25 g cukru.
Slahôdka
Naše Slahôdky sú pestované v unikátom skleníku a sú sadené už v januári. Sladučké plody slovenských jahôd si preto môžeme vychutnať už od marca až do decembra. Tradične jahody na poliach dozrievajú až na začiatku júna. Preto Slahôdku môžeme právom nazvať – prvá slovenská jahoda.
Jahody sa pestujú v špeciálnych skleníkoch. Vyhrievané sú obnoviteľnými zdrojmi. Skleníky sú aj v chladnom období vykurované na príjemných šestnásť stupňov, aj keď je vonku mráz či sneh. Rastliny sú zasadené v rašelinovom substráte a zavlažované dažďovou vodou. Voda, ktorou sú jahody zavlažované, sa zbiera zo striech skleníkov do zberných jazierok umiestnených v ich blízkosti. Tá ma spolu s vodou zo studne ideálne pH pre jahody.
- Kde dozrieva:
- FARMA BRUTY
- Priemerná hmotnosť plodu:
- 25 G
- Skladovanie:
- špajza alebo chladnička
- Cukornatosť:
- > 10 ° BRIX