Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami

Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami

Ak na jeseň milujete tekvice rovnako ako my, skúste si ich dnes upiecť. Garantujeme vám, že vaše chuťové poháriky zažijú explóziu chuti a spolu s pohárikom výborného bieleho vínka nádherne zavŕšite sychravý jesenný deň. Čo budeme potrebovať na prípravu receptu – Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami?

  • tekvica Hokkaido
  • sladké zemiaky – batáty
  • olivový olej
  • mozzarella
  • sladké cherry paradajky ČERINKA A KOKTEJLKA
  • čierne korenie
  • soľ

Pečená tekvica Hokkaido

Zapekaciu misku zľahka potrite olivovým olejom. Poukladajte do nej ošúpanú a nakrájanú tekvicu, batáty, mozzarellu a cherry paradajky. Jemne osolíme a premiešame.

Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zmes pečieme 20 – 30 minút pri teplote 170 stupňov C. Jedlo bude hotové, keď sa paradajky a mozzarella pekne sfarbia do zlatista.

Pečená tekvica Hokkaido

Pre získanie lahodnejšej chuti môžeme pokrm posypať parmezánom. Syr je typický svojou sladkastou chuťou a vôňou, ku ktorej sa výborne hodí biele polosladké víno.

Pečená tekvica Hokkaido

Prajeme dobrú chuť a „Na zdravie!“.

S láskou OVOZELA ❤