Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami

Recepty & tipy

Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami

Ak na jeseň milujete tekvice rovnako ako my, skúste si ich dnes upiecť. Garantujeme vám, že vaše chuťové poháriky zažijú explóziu chuti a spolu s pohárikom výborného bieleho vínka nádherne zavŕšite sychravý jesenný deň. Čo budeme potrebovať na prípravu receptu – Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami?

  • tekvica Hokkaido
  • sladké zemiaky – batáty
  • olivový olej
  • mozzarella
  • sladké cherry paradajky ČERINKA A KOKTEJLKA
  • čierne korenie
  • soľ

Pečená tekvica Hokkaido

Zapekaciu misku zľahka potrite olivovým olejom. Poukladajte do nej ošúpanú a nakrájanú tekvicu, batáty, mozzarellu a cherry paradajky. Jemne osolíme a premiešame.

Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zmes pečieme 20 – 30 minút pri teplote 170 stupňov C. Jedlo bude hotové, keď sa paradajky a mozzarella pekne sfarbia do zlatista.

Pečená tekvica Hokkaido

Pre získanie lahodnejšej chuti môžeme pokrm posypať parmezánom. Syr je typický svojou sladkastou chuťou a vôňou, ku ktorej sa výborne hodí biele polosladké víno.

Pečená tekvica Hokkaido

Prajeme dobrú chuť a „Na zdravie!“.

S láskou OVOZELA ❤