Tekvicová polievka s mozzarellou a grilovanými paradajkami

Tekvicová polievka s mozzarellou a grilovanými paradajkami

Tekvicová polievka – November je pre ňu ako stvorený a môže byť skvelou bodkou za chladným jesenným dňom. Čo potrebujeme na jemnú krémovú polievku?

  • tekvica Hokkaido
  • cibuľa
  • olivový olej
  • cesnak
  • mozzarella
  • kokosové mlieko alebo šľahačková smotana
  • sladké paradajky HRANÁČIK
  • čierne korenie
  • soľ

tekvicova polievkaTekvicova polievkaTekvicova polievka

Na olivovom oleji zľahka opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vopred olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu Hokkaido. Chvíľu spolu s cibuľou zľahka orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Keď tekvica zmäkne, po asi 15 – 20 minútach, polievku rozmixujeme.

Ak chceme zjemniť chuť polievky, pridáme 2 – 3 lyžice šľahačkovej smotany alebo kokosového mlieka a podľa chutí osolíme. Dospelí si môžu polievku okoreniť mletým čiernym korením alebo ochutiť prelisovaným cesnakom, ktorý jej dodá skvelú vôňu a chuť.

Polievku z tekvice Hokkaido môžeme ozdobiť grilovanými paradajkami, ktoré sa k tejto sladkej polievke výborne hodia. Nakoniec ozdobíme smotanou alebo kokosovým mliekom.

tekvicova polievka

Prajeme „Dobrú chuť!“

S láskou OVOZELA ❤