Večerný šalát

Recepty & tipy

Večerný šalát

Udržiavate sa v kondícii a v duševnej rovnováhe tým, že si po práci dáte riadne do tela?
Máte hlad ako vlk, ale nechcete „vytunelovať“ celú chladničku?
Chcelo by to niečo rýchle, výživné, ľahké a dobručké… Niečo čo uspokojí váš hlad a pritom pozitívne osloví chuťové poháriky …
Ingrediencie

  • dve hrsti rukoly
  • jeden šalát little gem
  • hrsť cherry paradajok Čerinka
  • mozzarella
  • hrsť tekvicových a slnečnicových semienok
  • Dresing: 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky medu, 1 – 2 lyžičky dijonskej horčice, 1 – 2 lyžičky tmavého octu balsamico, väčšiu štipku provensálskeho korenia, čierne mleté korenie

Postup

Šalát little gem a Čerinky nakrájame, dáme do misy spolu s rukolou a premiešame. Mozzarellu buď nakrájame alebo len tak zľahka umelecky natrháme, ako správni gurmáni, a pridáme k šalátu. Najdlhšie trvajúcim krokom receptu je praženie semienok, pretože trvá asi 2 – 3 minúty, ale verte, opražené chutia so zeleninou úplne božsky. Naviac dodajú telu potrebnú energiu i živiny, a nezaťažia pritom tráviaci ani cievny systém. Vďaka nim vás šalát zasýti.

Dresing vytvoríme jednoducho zmiešaním všetkých prísad. Med si rozohrejeme v mikrovlnke, ak je príliš tuhý. Malým tipom je miešanie dresingu v malej zaváracej fľaši (možno od sušených rajčín), ktorá umožní jeho poriadne vymiešanie. Teda len v prípade, ak od nej máte viečko, samozrejme…

Šalát potom zasypeme opraženými semienkami, nemusíme sa báť, že sú horúce. Zalejeme dresingom a je to!

Dobrú chuť a s láskou ❤
OVOZELA

Tip na koniec:

Pokiaľ si šalát chcete vziať so sebou na cesty, nezabudnite oddeliť zvlášť dresing a šalátový základ. Uzatvárateľnú zaváraciu fľašku môžete využiť aj ako transportér zálievky.